fredag den 24. februar 2012

Bella til Britta

Jeg har begået en Bella fra Mere Feminin Strik.
Jeg har strikket den på pind 3 i Blackhill Højlandsuld 14/2 (www. garnudsalg.dk)
112 gram brugte jeg, så det er en let lille sag. Og billig tillige med. En cone med 1.4 kg garn kostede 230 kroner og med et forbrug på 112 gram bliver det knap 20 kroner for garnet. DET er da så billigt, at det nærmer sig vanvid. Knapperne er genbrug, altså gratis.

Det er mit første forsøg med Blackhill højlandsuld, så eg glæder mig til at se vesten, når den er tør i  morgen, det virker som om det fluffer lidt op i vask. Billederne er taget inden vask. Jeg kunne ikke vente.

strikke og pille op - strikke og pille op

Idag har jeg ikke strikket, nærmere det modsatte.

Jeg har startet et fejlslagent projekt i dette håndspundne og meget lækre, bløde garn FOR ANDEN GANG.

Hele 2 gange har jeg pillet op og  nu har jeg 500 meter krølduld, lavet af det skønneste merino/cashmere. DET MÅ REDDES!

Jeg har lagt det i varmt vand og så må vi se i morgen, hvordan det så ser ud.

Jeg har set i øjnene, at min garnmængde er for lille til et fornuftigt projekt, så jeg har investeret i flere fibre af samme slags. Gad vide om jeg er i stand til at spinde, så jeg ender ud med garn af samme tykkelse, som det første. Det vil tiden vise.

Her er de nye fibre, som jeg havde med hjem fra strikkecafe hos Ea (www.uldorado.dk).
Hun havde desværre kun 200 gram af det grå, så jeg fik 250 gram hvid. Det skulle være nok til en sweater sammen med de 300 gram, som jeg havde i forvejen.



søndag den 19. februar 2012

Færdiiiig!!!


Endelig, endelig, endelig.
Dejligt og stort, så man kan pakke sig ind i det.


Sjalet vejer 560 gram og måler 320 cm x 125 cm. Det er endnu ikke vasket og blokket eller dampet, eller hvad jeg nu kan finde på at gøre med det. Det må komme senere.
Jeg har ca 300 gram garn til overs, så der skulle være nok til et andet projekt.

Alt i alt er jeg godt tilfreds med resultatet, men der et par småting, der nager mig.
Den skrå kant strammer lidt, ikke pga opsamlingen, men pga udtagningerne.
OG jeg kunne godt have haft nogle halve valmuer i mod kanten i den nederste halvdel.
Intet af det kan jeg gøre noget ved, uden at lave hele molevitten om, og DET gør jeg ikke.




Flovt!!!

Sidder lige og bliver klar over, at jeg på det groveste har forsømt min blog. Sidste indlæg fra efteråret 2010. Det er skisme flovt.

Der er løbet meget vand i åen siden sidst. Jeg er ikke længere arbejdsløs. Jeg er tilbage på min gamle arbejdsplads gennem mere end 20 år, Kopenhagen Fur, hvor jeg sorterer minkskind. Det er nok en af grundene til, at jeg har glemt at blogge. Mine intentioner var ellers helt i top, da jeg startede bloggen, og det er de da også nu, hvor jeg har "genopdaget" min blog. Der er ikke længere den samme mængde tid til at lege med uld, men det er da på ingen måde lagt på hylden.

I går bestemte jeg, at det var tid til at gøre  Stor Valmue - sjalet fra Christel Seyfarth færdigt. Kittet blev købt på Messen i Fredericia efteråret 2010. Jeg var ved at indrette et hobbyrum i vores gamle gildestue, så jeg lovede mig selv, at jeg ikke måtte starte på sjalet, før jeg var færdig med at male og indrette. Det er jo også en måde, at sparke sig selv bagi. så man kan få gjort det knap så sjove færdigt.
Jeg klar med mit nye hobbyrum i november 2010, og så kunne jeg gå i gang med min belønning, nemlig at strikke en Seyfarth, Det havde jeg haft på min ønskeliste i 100 år. Store Valmue skulle bruges som "sidde i haven og Grille- sjal".
Arbejdet var for stort og langsommeligt til at jeg kunne overholde tidsfristen, sommeren 2011, men det bliver også sommer i 2012. Så for at jeg ikke skal overskride den nye tidsfrist, er det altså i dag, at sjalet bliver færdigt. Det varer lige nogle timer endnu, for jeg mangler at brodere det sorte i midten af 38 ud af 76 valmuer og så mangler jeg at sy kanterne på de 2 skrå sider til på bagsiden.